søndag den 31. oktober 2010

Camilla Plums æblekage

Fra Politiken, lidt redigeret - og divideret med 3
250 g lyst rørsukker
250 g smør
165 g hvedemel
35 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
3 æg
8-900 g æbler
2 tsk kanel
3 kardemommekapsler (fjern kapslen og knus kernerne i morteren)
1 stjerneanis (knust i morteren)
4 spsk rørsukker

Alle ingredienserne skal have stuetemperatur!

Rør smør og sukker hvidt, til det ikke knaser mere - gerne i maskine. Rør æggene i ét ad gangen (rør ikke for længe nu). Bland de tørre ingredienser og sigt dem over dejen. Vend dejen sammen og bred den ud i en stor springform.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehuset og skær dem i både. Behold skrællen på.
Prop æblerne ned i kagen, så den bliver helt fyldt op med æblestykker.
Drys krydderierne over og derefter sukkeret.
Bag ved 170 grader, lidt under midten af ovnen til den er færdig - 1-1½ time. Stik en bambuspind i, hvis den kommer op uden dej på, er kagen færdig.

3 kommentarer:

Bodil sagde ...

Vi har en tilsvarende æblekage, hvor vi nogle gange skifter hvedemelet ud med grov spelt. Even better. Synes i hvert fald nogle af os ...

Bodil sagde ...

Og: I stedet for morter bruger jeg kaffekværn. Man kan vælge at have 2 af slagsen (en til krydderier, en til kaffe), eller bare gøre som mig: vaske den af en gang imellem og så i øvrigt få kaffe med overraskende aroma.

Bente Villumsen sagde ...

Mmmm kaffe med kardemomme... Ja, vi to kan sikkert godt lære hende Camilla Plum et par ting :-)